Podziękowania

Otwieranie szans

Jeśli chcą Państwo wesprzeć Fundację Lukasa Podolskiego, znaleźli się Państwo we właściwym miejscu. Realizacja naszych projektów zależy od Państwa pomocy. Zarówno my, jak i dzieci znajdujące się pod opieką naszej fundacji bardzo cieszymy się z każdego okazanego wsparcia!

Fundację można wesprzeć również poprzez udział w jednej z wielu organizowanych przez nas akcji, np. aukcjach lub loteriach fantowych.

Uwaga! Prosimy o podanie pełnego adresu podczas dokonywania przelewu. Tylko na tej podstawie możemy wystawić odpowiednie zaświadczenie o udzielonym wsparciu. Jeśli chcą Państwo wesprzeć konkretny projekt, również prosimy o podanie tej informacji w tytule przelewu – dzięki temu będziemy mogli przypisać daną kwotę do wybranego projektu.

Przelew

Bezpieczny przelew na rachunek fundacji

Prosimy o dokonywanie przelewów na poniższy rachunek bankowy fundacji

Lukas Podolski Stiftung
Bank: PSD Bank Köln
Nr rachunku: 610 10 50 600
Kod banku: 37060993
IBAN: DE 23 37060993 6101050600
BIC: GENODEF1P13

Wszystkich, dla których przelew jest zbyt uciążliwą metodą płatności, zachęcamy do skorzystania z możliwości błyskawicznej i bezpośredniej donacji online.

W tym celu zostaniecie Państwo przekierowani do serwisu betterplace, który zapewnia bezpieczne, kompletne i sprawne transakcje.

Akcje

Mamy dużo do zaoferowania – i równie dużo pomagamy

Regularnie organizujemy akcje, z których przychody przeznaczamy na działania fundacji. Za każdym razem angażuje się w nie Lukas Podolski, jako Prezes Zarządu, obmyślając koncepcję i strategię kolejnych aktywności. Obowiązuje przy tym tylko jedna zasada: to musi być coś, czego nie można nigdzie kupić!

Wszelkie informacje o bieżących akcjach znajdziecie Państwo tutaj.

Nie poddawaj się!

Książka Lukasa Podolskiego

W marcu 2014 roku została opublikowana książka Lukasa Podolskiego pod tytułem „Nie poddawaj się! Dlaczego talent do zaledwie początek“ (w Polsce pojawiła się w czerwcu br.). Publikacja została opracowana przez organizację współpracy dzieci i młodzieży Arka, a w Polsce została wydana przez Wydawnictwo Olé.

W swojej książce Lukas Podolski nawiązuje do swojego zaangażowania społecznego. Wyraźnie podkreśla wartości, które są dla niego ważne, a także wspomina osoby, które miały wpływ na jego życie. Otwiera przed czytelnikami najgłębsze obszary swojego prywatnego życia, przedstawia drogę swojego rozwoju i przebieg swojej kariery. Ponadto, opowiada o spotkaniach z młodzieżą z organizacji Arka, którym chce pomagać w spełnianiu marzeń.

Poza  selekcjonerem reprezentacji Niemiec, Joachimem Löwem, który napisał przedmowę do wydania, w książce zamieszczono wypowiedzi wielu znanych osobistości ze świata piłki nożnej i sportu. Doskonale pokazują one, że Podolski żyje zgodnie z wartościami, o których pisze, a swój sukces postrzega jako obowiązek angażowania się na rzecz innych. Poprzez książkę chce osobiście wspierać dzieci i młodzież w odkrywaniu własnych talentów i wykorzystywaniu każdej danej im szansy.

„Nie poddawaj się!” to książka dla młodzieży zafascynowanej piłką nożną, dla fanów „Poldka”, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej o swoim idolu, i dla wszystkich pozostałych osób, które interesują się tym, jak żyje i w jakie przedsięwzięcia angażuje się jeden z najlepszych piłkarzy.

Każdy zakup książki wspiera Fundację Lukasa Podolskiego. Dziękujemy zatem wszystkim czytelnikom i życzymy wiele radości z jej lektury!

Datki i dotacje

Dwa rodzaje wsparcia

Datek to krótkoterminowe i bezpośrednie wsparcie naszych społecznych celów. Datki nie są doliczane do majątku Fundacji Lukasa Podolskiego, lecz muszą zostać zainwestowane w prowadzone przez fundację projekty społeczne w okresie maksymalnie dwóch lat od ich przekazania.

Dotacje to rodzaj wsparcia finansowego, które zwiększa majątek Fundacji Lukasa Podolskiego. Są one doliczane do majątku założycielskiego fundacji i nie mogą być przez nią wykorzystywane. Dotacje przyczyniają się do zwiększenia przychodów fundacji, przekładając się tym samym na jej zrównoważony rozwój i gwarantując ciągłość jej działań.

Jeśli rozważają Państwo przekazanie dotacji Fundacji Lukasa Podolskiego, bardzo prosimy o.